Poradna Jízdní kola


Autor: | Vloženo: 21.03.2016 000 22:43 | Témata: Poradna Jízdní kola

Obtížný výběr kola

Zdravím, vím, že těchto dotazů je zde celkem dost, ale já jsem tak trošku extrémní případ.
V létě bych rád jezdil na kole, ale bojím se, že mně žádné kolo neuveze.
Měřím něco lehce přes dva metry a ještě vloni na podzim jsem vážil skoro 220kg. Nyní jsem na 180kg a do léta bych chtěl dát dolů dalších 20kg. V létě bych se už rád svezl na nějakém kole, ale když se dívám na nosnosti, tak žádné mně dostupné kola (do 10t Kč) se nedostanou nad 120kg. Je mi jasné, že na kole budu muset provést úpravy (odolnější pneu, hustší výplet kol), ale základ je mít kolo, kde mně unese rám. Chci jezdit na okresních silnicích a polních cestách a opravdu bych byl nerad, kdyby se mi zlomil rám někde po výmolu, ikdyž se jich určitě budu pokoušet vyhnout, a já se u toho vážně zranil.
Jaké kolo byste mi doporučili jako dobrý základ s pevným rámem?
Děkuji za jakoukoliv radu,
Pavel.

  • Jan

    Jan

    23. března 2016

    Ahoj Pavle.
    Řešil jsem kdysi stejný problém. Měl jsem 140kg a "Tesco kolo" podemnou ruplo při průjezdu výmolem. Normálně se urvala celá přední část pod řídítka, takže přední kolo, vidlice a řídítka se oddělily od zbytku rámu a já si tehdy o řídítka zlomil čelist.
    Vyřešil jsem to tak, že jsem opět koupil levnější kolo (tentokrát to nebylo již z Tesca, ale stále se pohybovalo v nižší kategorii do 7 000 Kč) a na kritická místa jsem navařil vzpěry.
    S pláštěm ani vidlicemi jsem nikdy problém neměl, ale na novém kole jsem si již nechal udělat hustší výplet z nerezu. V tvém případě bych raději i sáhl po silnějším plášti.
    V tvém případě platí, že čím těžší kolo si koupíš, tím líp (ale musíš kontrolovat svary), protože dnes se kola dělají odlehčené s tenčenými stěnami a ty by to nemusely vydržet.
    Nekupuj si celopérové kolo. Zadní tlumič by byl až moc namáhaný. Na předek by byly lepší vzduchové tlumiče, ale to by byla asi až následná investice :).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.