Poradna Jízdní kola


Autor: | Vloženo: 08.05.2013 000 16:29 | Témata: Poradna Jízdní kola

CHci si koupit horské kolo jak do terénu tak i na silnic.

Ale za rozumnou cenu.

  • Ing. Vlastimil Drbálek

    Ing. Vlastimil Drbálek

    9. května 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den! Můj syn by Vám řekl - nejezdí kolo, jezdí jezdec. Sám jezdí na kolech se kterými bych osobně už měl problém a jezdí jako drak. Především si musíte ujasnit, jak velkou část života chcete na kole strávit a zda to bude převážně rekreace, nebo sport. Od toho se budou odvíjet nároky na výdrž a pohodlí. A taky na peněženku. Na takto obecně položenou otázku se nedá konkrétně odpovědět. Pokud jste začátečník, nejděte hned do obchodu, ale dívejte se kolem sebe, na čem lidi jezdí. Pokud máte kamarády a známé, zeptejte se jich na zkušenosti, požádejte je o svezení na jejich kole. Zeptejte se jich, jaké nové kolo by si koupili. Nahlédněte do archívů diskusních fór, kde se podobné dotazy často probírají a s častými odkazy na konkrétní kola.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Marek

      13. května 2013 - Marek

      Dobrý den vašemu synovi doporučuju aby radči trochu spomalit většinou se něco stane ošklivého.Já jsem ročník 1971 a na kole jezdím pořád.Chtěl jsem jenom vědět jakou značku kola bych si měl pořídit.Kolo budu používat převážně relaxaci po práci a na slabší trasy do 50km.


    • Ing. Vlastimil Drbálek

      13. května 2013 - Ing. Vlastimil Drbálek

      Se značkou kola je to jako se značkou aut. Každému se líbí něco jiného. V určité cenové relaci budou ta kola +- stejná. Kupte si takové, které se vám líbí. Čím bude dražší, tím bude pravděpodobnější, že Vás po technické stránce nezklame. Já trávím na kole poměrně mnoho času a přitom zas nemám peněz nazbyt a tak jsem skončil na cenové hladině kolem 25 000. A moje oblíbená značka je RB. Co se týče syna, o toho strach nemám, ten jezdí rychle hlavně do kopce a já neznám myslím nikoho, kdo by si nabil držku při jízdě do kopce. Já jsem ročník 58 a zatím se mi to stalo jen párkrát a z kopce.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.