Poradna Leader Fox Factor 1 2023

Autor: Domes | Vloženo: 18.10.2023 000 19:37 | Témata: Poradna Leader Fox Factor 1 2023

Domes

Informace

dobrý den rád bych se optal jaké musí být velikosti pro pánské kolo,jestli mohou být 26 kola,rám 20.váš produkt se mě líbí a rád bych ho koupil bratrovy k narozeninám ale bohužel jsem se dočetl že kolo je do váhy 120kg a bratr má 125kg může mít kolo Leader Fox Factor 1 2023 mít?děkuji za info Domes

  • 19. října 2023 - Oficiální zástupce obchodu Šlapací kolo

    Dobrý den, kola této značky sice neprodáváme, ale odpovím vám.
    Neuvádíte velikost jezdce jen se ptáte na velikost. Každý rám může mít jiné provedení a tak se doporučená velikost liší. Vždy je tedy potřeba vědět velikost jezdce a ověřit doporučenou výšku u vybraného kola.

    Nyní ke kolu. Pokud bratr není dítě tak bych určitě 26" kola nevybíral. Dnes je standart pro dospělého 29" případně 27,5" pro jízdu v terénu a méně zdatné jezdce.

    Co se týče nosnosti kola, většina kol je normována na zatížení 120kg, ale neznamená to, že se kolo rozpadne pokud na něj vleze 128 kg osoba. Samozřejmě větším zatížením trpí i ostatní komponenty, a zde bych zvážil lepší (dražší) kolo které má třeba náboje na ložiskách a pod. Samozřejmě je to na vás.

    Osobně pokud bratr nebude jezdit v horách a lesích volil kolo Trekové, jednak mají větší nosnost většinou 140 kg jelikož se předpokládá že se jezdí z výbavou na cesty. Rovněž kola mají 28" a především převody jsou dělané tak že pojedete rychleji po silnici, ale kolo umí i lesní a polní cesty.
    Nehledě na posed který je příjemnější, jelikož sedíte vzpřímeně oproti sportovním horském kole.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • Akumo.cz

    Akumo.cz

    19. října 2023

    Dobrý den,

    děkuji za Váš dotaz.

    Klasická kola taktéž neprodáváme, ale rád Vám na Váš dotaz odpovím.

    Důležité je, jak vysoký bratr je. Na základě toho bych doporučil určitou velikost rámu. V dnešní době jsou opravdu nejběžnější veliksoti kol 29" u horských variant případně 27,5" a u trekových variant 28".

    Dále bych od vás potřeboval informaci, jaký terén bratr nejvíce využívá. To znamená, pokud rád jezdí v lese a v terénu, tak určitě bych nevolil trekové kolo, nýbrž horské a naopak.

    Každé kolo je je dimenzované na určitou váhu, v tomto případě výrobce uvádí 120kg, ale v reálu to je více. Váhový přesah není tak razantní.

    Děkuji, Akumo.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.