Poradna KELLYS Cliff 70 2014

Autor: | Vloženo: 13.04.2015 000 13:27 | Témata: Poradna KELLYS Cliff 70 2014

Jaký typ kola ?

Chci si pořídit kolo ,budu jezdit po silnici i v terenu ,třeba u lesa atd. Tak a ted ,měřím 189cm a vážím 115kg, cvičím fitnes ,tlustej nejsem ,mám těžke kosti a robustnější postavu . Rozhoduji se pro crossové kolo,nebo horské , proto se chci poradit které se pro mě hodí a nechci drahé ,do 15tis . Děkuji za radu .Michalec Pepa. Co toto ??

  • Jiří

    Jiří

    7. června 2015

    Pepe, jde o to po čem si více zamilujete jezdit .. jestli vám nebude vadit že se nadřete po silnici a v terénu nebudete vytřesen z překážek tak si poříďte horský kolo s kvalitníma brzdama (kvuli vaší váze) a kvalitní nejlépe vzduchovou vidlici (kvuli vaší váze => nafoukání vidlice podle váhy) u pružinové vidlice by ste musel kupovat novou pružinu... trekingové/crossové kolo je podle mě silnička co dokáže ject i po nezpevněných cestách.. na ježdění v lese to není ... budete vytřesený a neni to komfortní... jde o to jestli budete radši jezdit na slunci po silnici nebo v lese ale nadřete se, ale za to ve stínu. výběr je na vás..
    jízda v terénu je pro lidi co maji rádi zručnost na kole .. na silnici to je zase jen o tom kolik km najezdíte. já preferuji Horská kola s pevnou stavbou. Crossové kolo bychg si pořídil jen když budete jezdit po cyklotrasách a nezpevněných cestách jak jmse psal výše. horské kolo zvládne všechno .. (já třeba jezdím na kole na houby :D )
    jestli jste robusnější silnější svalnatý chlap tak jestli chcete i nabírat nebo mít prostě chcete používat více síly při jízdě tak jezděte v lese po horském kole..
    Toto kolo je dobré za tu cenu je perfektní značka Kellys je kvalitní standardní Slovenská značka která je zaměřena na kvalitní ostazení.. vidlice a brzdy bývají základní.

    Vám bych doporučil kvalitní horské kolo nejlépe od Specialized nebo podobných dobře hodnocených značek. po té bych dokoupil vzduchovou vidlici vyměnil pokud by tam nebyla. (já mám RST Aerial nejlevnější RST vzduchová vidlice mám jí rok a měsíc a maximální spokojenost)
    vzduchová vidlice se dá nafoukat podle vaší váhy a tlumit tak, že "nebudete vědět jestli jedete po polní cestě nebo v lese přes pařezy".. :)
    kvalitní "Tektro" Hydrauliky (standardní HD brzdy) vám postačí, po čase můžete vyměnit kotouče za větší(18-20 16 je standard, Větší kotouč dopředu pokud by ste uvažoval měnit jen jeden) aby vaše váha neuvařila kotouče po menším sjezdu.
    Přeji vám ať si dobře vyberete a nebudete litovat toho co ste si koupil... :)

    Omluvte mé chyby v gramatice někdy jsou to až nechutné chyby typu ("kd"i"by jste") :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.